Vind je dat het tijd is voor een verandering en heb je eindelijk de beslissing genomen om te gaan verhuizen, dan zijn er leuke tijden die je kunt verwachten. Er zijn dan een aantal dingen waar je op vast kunt lopen en een van de dingen kan het hypotheekadvies zijn. Wat moet je allemaal weten over het hypotheekadvies.

De verhuizing

Veel mensen hebben een verhuizing al eens meegemaakt en iedereen weet dat er een heleboel dingen bij komen kijken die je moet gaan regelen. Een verhuizing kun je aan gaan, omdat je vindt dat je toe bent aan een verandering. Je wilt graag opnieuw beginnen. En dan zijn er ook mensen die verhuizen naar het buitenland voor een nieuwe start. Maar weet dat daar nog meer zaken bij komen kijken, want de wet en regelgeving zijn anders en transportkosten zijn hoger.

Het maakt ook niet uit welk budget je voor de verhuizing vrijstelt, je kunt er namelijk zelf wel rekening mee houden waar je jouw geld aan uitgeeft. Let er wel op dat als je meer zelf doet, je meer kunt besparen.

Een makelaar

Als je uiteindelijk besloten hebt om te gaan verhuizen en je al een nieuwe woning hebt kunnen bemachtigen, dan is het een taak om de oude woning te verkopen. Die gebruik je niet meer dus moet het verkocht worden. Je kunt het huis zelf verkopen, maar dat kan waarschijnlijk wat langer duren en niet altijd met een succes als gevolg. Het kan zijn dat je niet weet wat je moet doen en dat je dan iets probeert, maar het is het net niet.

Je kunt er dan voor kiezen om naar een makelaar te gaan. Een makelaar bemiddelt bij de verkoop, aankoop of de verhuur bij de woningen. Het hoeft niet alleen van woningen te zijn het kan ook van kantoren of bedrijfspanden zijn. Een makelaar helpt bij zowel een verkoop van een woning als bij de aankoop van een woning. Een makelaar heeft meerdere taken dan alleen maar het verkopen van huizen en het aankopen ervan.

Dit zijn een aantal verschillende soorten typen makelaars:

  • Aan-en verkoopmakelaar
  • Verhuurmakelaar
  • BOG-makelaar

De taken hangen af van welk soort makelaar je bent. Bij een aankoopmakelaar heb je bijvoorbeeld de taken: je geeft advies over een verkoopprijs die goed is en zoekt naar de potentiele klanten. Deze makelaar is op de hoogte van de marktsituatie.

Bij een verkoopmakelaar is dit het geval: bijna alle makelaars kunnen aankoop en verkoop makelaars zijn.

De keuze van de makelaar mag je helemaal zelf bepalen. Als je bijvoorbeeld in de buurt van Zoetermeer woont is het handig om een makelaar Zoetermeer te kiezen.

Hypotheekadvies

Als je van plan bent te verhuizen en een huis te kopen, dan sluit je meestal een hypotheek af. Huizen zijn dure aankopen die je maakt en er zijn weinig mensen die het in een keer uit hun zak kunnen betalen. Daarom sluit je een hypotheek af. Je betaalt elke maand weer een bedrag van het totaal af en dan komt er ook nog rente bij kijken.

Maar wat is een hypotheekadvies? Een hypotheek adviseur is een persoon die je een financiële dienst wilt aanbieden als je en hypotheek afsluit. Het is de bedoeling dat er dan een hypotheek wordt afgesloten die aansluit bij de financiële situatie van de koper. Ook hier is het handig om in de buurt te kijken van de makelaar. Hypotheekadvies Zoetermeer zou dan een verstandige keuze zijn als je in de buurt van Zoetermeer woont.