Een brand is een van de grootste angsten van elke eigenaar van een huis. Alles wat je in verloop van jaren hebt opgebouwd, zie je in rook opgaan. De schade is vaak enorm en daarbij gaat het niet alleen om de materialen die verloren gaan. In veel gevallen heeft het namelijk ook een grote impact op de waarde van de woning. In dit artikel leggen we uit hoeveel een woning minder waard wordt na brandschade. 

Hoe groot is de schade?

Om een idee te krijgen van hoeveel impact de brandschade heeft op de waarde van de woning, is het belangrijk allereerst belangrijk dat er wordt vastgesteld hoe groot de schade precies is. Zijn het alleen meubels en andere accessoires die in rook zijn opgegaan of is het skelet van de woning ook aangetast? Indien het skelet ook schade heeft opgelopen, dan kan het de waarde van een woning flink doen verminderen. In sommige gevallen is het zelfs verstandiger om het huis af te breken en weer opnieuw op te bouwen. Om te voorkomen dat je zelf voor deze schade dient op te draaien, is het verstandig om een goedkope brandverzekering af te sluiten. 

Een brandverzekering afsluiten

Bijna niemand is in staat om het totale bedrag aan schade zelf te betalen. Al helemaal niet als de buren ook schade hebben opgelopen door de brand die is ontstaan in jouw huis. Om ervoor te zorgen dat je hierna niet voor grote problemen komt te staan, is het verstandig om een brandverzekering af te sluiten. Vergelijk een aantal verschillende opties en kies de voor jou meest voordelige uit. Houd er bij het afsluiten van een brandverzekering wel rekening mee dat de woning wellicht gekeurd moet worden. Dit omdat de verzekeraar ook wilt weten hoe groot het risico precies is.