Woon je in de omgeving van Amersfoort en ga je binnenkort scheiden van je partner? Dan is het heel verstandig om een echtscheidingsadvocaat Amersfoort in te schakelen. Bij een echtscheiding geldt de verplichte procesvertegenwoordiging en dit houdt in dat je een advocaat moet inschakelen. Je moet namelijk een verzoekschrift voor echtscheiding indienen bij de rechtbank en dit kan alleen een advocaat doen. Je wilt natuurlijk niet zomaar een advocaat, maar juist een advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen. Je kunt natuurlijk samen met je partner een echtscheidingsadvocaat Amersfoort nemen, maar dit is niet altijd handig. Vooral als je een vechtscheiding krijgt is het handig om juist te kiezen voor aparte advocaten. Wil je weten hoe het werkt? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat doet een echtscheidingsadvocaat Amersfoort?

Een echtscheidingsadvocaat Amersfoort zorgt ervoor dat de echtscheiding zo soepel mogelijk kan verlopen. Indien nodig spreekt de advocaat met de advocaat van je partner, zodat het soepel kan verlopen. Ook moeten er met een scheiding regels worden opgezet over de alimentatie en natuurlijk de bezoekregeling van de kinderen. Dit kan soms moeilijk zijn en er spelen vaak veel emoties bij een scheiding. Daarom is het perfect om een echtscheidingsadvocaat Amersfoort in te schakelen, zodat deze het voor je kan afhandelen. De advocaat kan samen met beide partijen om de tafel gaan en duidelijk de regels op papier zetten. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent, maar weet de andere partij dit ook. Vooral als je kinderen hebt is het belangrijk dat de scheiding goed afgesloten wordt door beide partijen.

De kosten

Een echtscheidingsadvocaat Amersfoort moet je natuurlijk nog wel betalen, maar dit is niet altijd nodig. Je kunt de advocaat namelijk beperkt werk laten doen en de andere rollen zelf oppakken. Dit is niet altijd verstandig, maar soms kan het niet anders en kun je dit ook met een mediator oplossen. De kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar natuurlijk ook van de advocaat. Vraag eventueel een offerte aan, zodat de kosten duidelijk in kaart worden gebracht.