Het kan weleens voorkomen dat je geld te kort komt om je noodzakelijke vaste lasten te kunnen betalen. Er zijn een aantal manieren om dan toch aan geld te komen, maar helaas kiezen veel mensen voor het lenen van geld en word je geregistreerd in het BKR-register. Is het eigenlijk mogelijk om zo een registratie te verwijderen? Een negatieve BKR registratie kan dan ook effect hebben bij het aanvragen van hypotheek.

Wat is een BKR-registratie?

Bij een tijdelijk geld te kort lenen mensen vaak geld. Je kunt geld lenen van je vrienden of familie, maar vaak wordt dat afgeraden om conflicten te voorkomen. Veel mensen kiezen daarom voor een makkelijke oplossing en dat is het lenen van geld. Bij het afsluiten van leningen word je geregistreerd in het BKR-register. De kredietverstrekker is namelijk verplicht dat te melden aan het BKR. BKR staat voor “Bank Krediet Registratie en het is een Nederlands kredietregistratiebureau.

Je kunt op meerdere manieren geregistreerd staan. Namelijk positief of negatief. Er wordt bij het lenen altijd gekeken naar je betaal geschiedenis. Als je positief geregistreerd staat is het nog mogelijk om een hypotheek af te sluiten, want dat is een bewijs dat jij je aan de afspraken houdt. Met een negatieve registratie is het niet mogelijk, want je toont hiermee aan dat je niet in staat bent het geleende bedrag af te betalen.

Mijn BKR-registratie verwijderen

Er zijn bedrijven en organisaties die je willen helpen bij het verwijderen van je BKR-registratie. Er wordt vaak gezegd dat een terechte registratie niet verwijderd kan worden en dat het alleen kan als het belang van de koper groter is dan die van het kredietstelsel. Maar Dynamiet Nederland is een van de weinige bedrijven die je hulp kan bieden bij het verwijderen van een negatieve BKR registratie.

Dynamiet Nederland is een specialist in het verwijderen van BKR-registraties. Dynamiet is de marktleider en ze hebben 8 jaar ervaring met dit werkgebied. Het is zeer gemakkelijk om contact met hen op te nemen en ze helpen daarbij adequaat en snel. Via een intake wordt bepaald of je in aanmerking komt voor het verwijderen van een BKR registratie. Zij bieden dan hulp met het verwijderen.