Kunt u een lening oversluiten dan is nu het perfecte moment daarvoor. De rente is historisch laag, terwijl veel banken nog steeds hoge tarieven rekenen naar de klant toe, waardoor jij mogelijk een onnodig hoge maandlast hebt. En teveel betalen, en ook nog iedere maand opnieuw, wil toch niemand?

Voordeliger geld lenen

Het is interessant om nu naar het totaal aantal leningen te kijken. Staat er een betaalrekening in het rood? Is er nog een financiering in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet? En vooral als er wat overwaarde op de woning is, ben je een dief van je eigen portemonnee als je niets doet. Bij het oversluiten van een lening is het mogelijk om die kortlopende dure leningen mee te nemen in één grote goedkope lening. Dan heb je volledig rendement van de lage rente. De dure leningen met de hoge rente zijn immers opgeheven. Geld lenen is nu trouwens toch interessanter dan ooit; over een spaarrekening krijg je amper rente meer, terwijl alles door de inflatie toch duurder wordt, en geld wordt tegen een absoluut bodemtarief uitgeleend.

Verbouwen en woningverbetering

Het is nu een ideale tijd om de woning te verbeteren. Misschien kan er nog een dakkapel op, en wordt de zolder echt een kamer? Misschien kan er nog een serre aan als wintertuin? In ieder geval is momenteel de woning verbeteren met geleend geld zeer goedkoop. Je huis is gelijk meer waard en door de lage rente betaal je maar een schijntje. De oude hypotheek gaat op in een voordelige nieuwe hypotheek met extra geld om te verbouwen, maar over het totaalbedrag gaat dan die zeer lage rente. Verbouwen en woningverbetering toepassen met geleend geld is op het ogenblik snel geld maken. Als je het goed aanpakt, gelijk een zonnepaneel voor op dak meeneemt in de financiering en het huis goed isoleert, dan is het niet alleen snel geld maken maar dik verdienen op de lange termijn. Je woont in een beter huis wat meer opbrengt bij verkoop, en zolang je erin woont betaal je een lagere energierekening, en dat met een voordelige hypotheek met een lage rente.

Lening oversluiten

Voor geld lenen is goed advies in te winnen. Het is immers wel de bedoeling dat jij het voordeel hebt, en dat de lening te overzien is. Bij Leningen.nl kun je terecht voor goed advies en voordelige leningen.