Op deze website gaat het dikwijls over hypotheken, interieur en andere zaken die vooral interessant zijn voor een gemiddelde particulier en niet zozeer is gericht op de zakelijke kant van het kopen van een pand. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je als eigenaar van een onderneming, weet welke kosten er gepaard gaan met het aanschaffen van een pand voor zakelijke doeleinden. Het is daarom belangrijk om goed advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je geen financiële schade maakt. Je kunt dat op verschillende manieren doen. Let erop dat je dus niet zo maar op je eigen gevoel en kennis afgaat en laat je goed informeren voordat je overgaat tot een grote investering zoals een ander of een nieuw kantoorpand. In deze blog willen we je daarom wat ideeën geven voor het vinden van de juiste hulp voor dergelijke grote uitgaven.

#1: Schakel een adviseur in

Er zijn verschillende financiële adviseurs die jouw en je onderneming kunnen helpen om te kiezen voor de juiste keuze. Toch is er wel degelijk een verschil tussen de ene adviseur en de andere adviseur. Niet elke financieel adviseur is in staat om mee te denken op het niveau en binnen de kaders van jouw onderneming. Het is des te belangrijker dat je bij zulke situaties niet de eerste de beste uitzoekt. Als je op zoek bent naar een goede adviseur die mee kan denken met je organisatie, kijk dan even op de website van HVK Stevens.  

#2: Vraag advies binnen de eigen organisatie

Het kan zomaar zijn dat je niet zeker weet wat nu wel of niet een verstandige keuze is. Het is namelijk niet zo dat jij alwetend bent en als je denkt dat dat wel zo is, dan moeten we een ander gesprek voeren! Waar het voornamelijk om gaat, is dat je andere invalshoeken meeneemt wanneer je een keuze maakt tussen je investeringen. Je personeel en je partners binnen de onderneming zijn misschien wel bereid om met je mee te denken hierover. Vragen staat vrij en wie weet kom je nog eens tot nieuwe inzichten die je op een heel ander spoor kunnen zetten!

#3: Neem iemand hiervoor in dienst

Ten slotte kan het ook zo zijn dat je tot het inzicht komt dat je in de toekomst steeds vaker dergelijke keuzes moet gaan maken. Dit zal vooral het geval kunnen zijn wanneer je onderneming enorm aan het groeien is, of wanneer je reeds tot de top van de bedrijfstakken hoort. In zulke situaties is het dan geen gek idee om te overwegen om iemand in vaste dienst te nemen hiervoor. Als je namelijk op dagelijkse basis verschillende keuzes moet gaan maken die veel financiële impact kunnen hebben, dan doe je er goed aan om dit binnenshuis op te lossen omdat je daarmee, op langere termijn, mogelijk goedkoper mee uit komt.