Hoeveel hypotheekrente jij maandelijks af moet betalen is afhankelijk van de rentevaste periode die je hebt gekozen. Ook speelt de schuld-marktwaardeverhouding hierin mee. Is je hypotheekschuld ten opzichte van de marktwaarde vrij hoog? Dan betaal je een hogere hypotheekrente. Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze rente kunt verlagen?

Verlagen door middel van de WOZ of taxatierapport

Eén manier om de hypotheekrente te verlagen is door middel van de WOZ. Ben jij van mening dat de WOZ-taxatie niet klopt, dan kun je een officieel document bij je gemeente aanvragen en hier bezwaar tegen maken. Wordt deze geaccepteerd dan kun jij je hypotheekrente verlagen.  Een andere manier om deze rente te verlagen is door middel van het taxatierapport. Dit kost je alleen wel een paar honderd euro. 

Extra inkomen creëren

Je kunt er natuurlijk ook over na gaan denken maandelijks meer geld binnen te halen. Dit kan op allerlei verschillende manieren, maar een goede manier om geld te verdienen kan door te gaan bloggen. Verwacht niet dat dit gelijk na een maand al een groot extra bedrag is, meestal kost dit wel wat tijd, maar als je het goed aanpakt kan je geld verdienen door te bloggen. Belangrijk is hierbij dat je een onderwerp kiest waar je verstand van hebt of wat je interessant vindt, en waarvan jij denkt dat daar genoeg interesse voor is. Een blog starten waar vervolgens niemand op af komt is zonde van je tijd.  

Beginnen met bloggen

Voordat je kan beginnen met bloggen heb je eerst een domeinnaam nodig. Deze moet pakkend en niet al te moeilijk zijn. Hij moet makkelijk te onthouden zijn maar, het liefst ook nog laten zien waar jij over blogt. Ook heb je een hostingpakket nodig om je website online te hebben. Dit kan in het begin prima het goedkoopste pakket zijn. Hou er alleen wel rekening mee dat je dan al snel een pakket omhoog zou moeten gaan omdat de opslagcapaciteit van een klein pakket niet heel groot is.