De ene baan is de andere niet. Soms ben je klaar met een baan of heb je even een verandering van koers nodig. Dat kan zijn binnen of buiten de baan. Gelukkig zijn er opties, hoewel die niet heel gemakkelijk te kiezen zijn in tijden van crisis. Het zijn dus dingen waar je over na moet denken. Een loopbaanbegeleiding kan je hiermee helpen. 

Iets veranderen in je baan

Een loopbaan is ook een route die je aflegt binnen je huidige baan. Het kan zo zijn dat het niet altijd leuk is wat voor werk je op het moment doet. Dit hangt af van hoelang je dit werk doet. Misschien ben je verder doorgegroeid qua kennis en kunde en heb je nu weet van zaken die je in een andere functie wel, maar in de huidige niet kunt toepassen. Dan kan het slim zijn om binnen het bedrijf te solliciteren op de functie waarin je de meeste van je vaardigheden in kwijt kunt. 

Een andere baan

Heb je al tijden een baan waar je niet heel blij mee bent, dan is het mogelijk (als je bereidt bent het risico te nemen) een andere baan te gaan zoeken. Natuurlijk komt een nieuwe stap ook met tal van onzekerheden, bijvoorbeeld of de mensen waar je mee gaat werken wel bij je passen (of andersom) en of het werk wat je daar in die nieuwe baan gaat doen wel helemaal bij je past. Je kunt het wel willen doen, maar het wil nog niet zeggen dat het ook lekker gaat lopen. Natuurlijk is het ook zo, dat je niet bang hoeft te zijn om een risico te nemen; zo is het leven en zonder kansen te wagen kom je niet heel erg ver. En als het je doel is om heel erg ver of flink wat verder te komen in je loopbaan, dan is het slim om niet te bang te zijn. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook waar: dat je niet keuzes onverantwoord moet maken. Als je weet dat je in de coronacrisis niet snel aan een baan kan komen, dan moet je niet je huidige baan achteloos opzeggen. 

Conclusie

Heb je vragen over hoe je je loopbaan in een ander spoor kan brengen? Dan raden we je aan voor een coach te gaan. Veel succes met de eventuele kansen die je pakt om je loopbaan helemaal naar je zin te maken. Blijf onze andere blogs ook lezen. Dan blijf je lekker op de hoogte van wat er allemaal speelt.