Er zijn heel veel ontwikkelingen gaande op het digitale vlak. Er zijn dan ook heel veel bruintjes en vakgebieden die hier profijt van hebben. Zo ook de hypotheekverstrekkers. In deze blog willen we graag uitleggen hoe diverse digitale technologie in het werk van hypotheekverstrekkers hebben kunnen vereenvoudigen.

Vereenvoudigde rekenmodellen

Om te bepalen hoeveel geld iemand kan lenen met zijn of haar huidige inkomsten en tevens hoeveel geleend kan worden op basis van het onderpand, werden er vroeger heel veel berekeningen gemaakt. Dit was tamelijk gespecialiseerd werk en werd door gespecialiseerde bankiers gedaan. Tegenwoordig is het echter veel eenvoudiger om dergelijke berekeningen uit te voeren. Dit kan namelijk door middel van diverse programma´s en software die voorzien zijn van ingewikkelde rekenmodellen. Je hoeft dan enkel nog diverse variabelen in te voeren, en het is inzichtelijk hoeveel iemand mag lenen.

Actuele databases

Als je een hypotheek aanvraagt bij een hypotheekadviseur, dan zal die op een zeker moment een database raadplegen met actuele rente cijfers die diverse geldverstrekkers aanbieden voor de lening. Het kan erg belangrijk zijn om deze gegevens actueel te hebben en ze moeten ook inzichtelijk zijn in diverse kantoren. Ook hierbij helpt de digitalisering enorm. De gegevens worden regelmatig geüpdate door het systeem waardoor zowel de hypotheekadviseur als de consument te allen tijde de actuele cijfers hebben om hun keuzes te kunnen bepalen. 

ERP-systemen

Het is nog niet voor iedereen even duidelijk wat een ERP-systeem nu precies is. Om daar antwoord op te geven raden we je aan om naar de website van erp-overzicht te gaan. Die kunnen heel duidelijk uitleggen wat een ERP-systeem is en waarom het voor welke organisatie dan ook van grote toegevoegde waarde kan zijn.

In ieder geval zal een ERP-systeem ervoor kunnen zorgen dat de diverse online systemen die een onderneming in gebruik heeft, worden samengevoegd tot een overzichtelijk hoofdsysteem: een ERP-systeem. Dit zal diverse onderdelen feilloos met elkaar kunnen combineren zodat het voor managers en ondernemers, maar ook het personeel, inzichtelijk is waar er bij bedrijfskeuzes op gestuurd moet worden.