Een pas gekochte woning inrichten, dit zou normaal een fijne tijd moeten zijn. Jij en je partner kiezen volop hoe je de woning wil inrichten en maken er jullie eigen thuis van. Tot je plots tot de ontdekking komt dat je een aantal verborgen verbreken ziet. Zaken die de vorige eigenaar niet verteld of laten zien heeft en die niet kunnen. Denk maar aan rotte balken in de woning of problemen met vocht in de muren? Schakel een advocaat vastgoedrecht in om te weten wat de volgende stap is die je moet ondernemen. 

Wat zijn verborgen gebreken? 

Verborgen gebreken zijn, zoals het woord het zelf zegt, gebreken in een huis die verborgen zijn en die je dus niet meteen ziet bij de aankoop van het huis. Je zal ze pas later ontdekken wanneer je in de woning gaat wonen of erin aan het werken bent. Verborgen gebreken zijn gebreken die niet eenvoudigweg op te lossen zijn met een klein klusje, maar waar wel wat werk en geld bij komt kijken om ze op te lappen. Denk dus aan houtzwam, vocht in de muren of grote problemen met de afvoerleidingen. Zaken die de verkoper niet gemeld heeft en waar jij pas achter komt als het te laat is, of is het nog niet te laat?  

Gratis stockfoto met aanvoerder, advies, advocaat

Handel snel en correct 

Neen, het is nog niet te laat, tenminste als je direct actie onderneemt wanneer je verborgen gebreken in de woning vaststelt. Dan is het een kwestie van correct en snel handelen. Schakel bijvoorbeeld een advocaat vastgoedrecht in om te bepalen wat de volgende stap in deze situatie moet zijn. De verkoper schriftelijk op de hoogte stellen van de verborgen gebreken is daar één van en dit moet binnen een bepaalde periode gebeuren. Op die manier maak je kans om geld te krijgen van de verkoper om het gebrek op te lossen of spreek je af dat hij de gebreken oplost op zijn kosten. 

Advocatenkantoor in Rotterdam 

Het Advocatenkantoor in Rotterdam, Forsyte, kan jou helpen bij problemen zoals verborgen gebreken. Op forstyte.nl kan je al enige info vinden en kijken of je zelfs nog maar in aanmerking komt op een of andere schadevergoeding. Heb je te lang gewacht of heb je de verkoper niet schriftelijk op de hoogte gebracht, doe dit dan eerst. Vanaf dan kan een advocaat van Forsyte jou verder helpen en begeleiden in het proces. Op die manier krijgen jullie gelukkig nog waar jullie recht op hebben!