Ga je voor een zakenreis of een leuke vakantie naar Amerika reizen dan krijg je te maken met vreemd geld. Kijk zeker voor je vertrekt nog even naar de stand van de koers. Je kunt als je dat handig vind thuis alvast wat euro’s wisselen voor dollars.

Geld omrekenen

Je wilt graag weten voor welke kosten je ongeveer komt te staan voor het verblijf. Het is verstandig om thuis wat kosten om te rekenen zoals je hotelkosten. Dit kun je doen met een online calculator voor vreemde valuta. Voor zowel voor euro’s en dollars zijn er actuele koersen te vinden.

Commissie

Wissel je geld dan zul je merken dat er een verschil zit in de koers die een kantoor hanteert. Banken en wisselkantoren hanteren altijd een commissie voor het omwisselen van vreemd geld. Het kan een vast bedrag zijn of een percentage van het bedrag wat je omwisselt. Deze kosten worden in mindering gebracht op het bedrag wat je ontvangt.

Pinnen in het buitenland

In de grote steden in het buitenland kun je ook gewoon pinnen. Meestal worden er wel extra kosten in rekening gebracht voor pinnen in het buitenland. Beperk ook het pinnen van grote bedragen vanwege diefstalgevoeligheid. Buiten Europa dien je er wel voor te zorgen dat je pas geschikt is, online of bij je bank kun je dit eenvoudig zelf activeren.

Geld wisselen tegen een gunstige koers

Bij banken waar veel wordt gewisseld worden er 2 prijzen genoemd. Een prijs is de prijs die je voor de munt betaald, de andere prijs geeft aan wat je terug krijgt als je de munt inlevert. Meestal geeft het aan hoeveel je krijgt en betaald voor een munt van de vreemde valuta. Bijvoorbeeld hoeveel dollars je krijgt voor een euro. Koop je vreemd geld dan is het verstandig om de hoge koers te kiezen, bij het verkopen kies je de laagste koers.

In het buitenland geld wisselen

Als je geld moet wisselen in het buitenland is het verstandiger en goedkoper om dit te doen in de grote steden. In kleine dorpjes heb je weinig mogelijkheden om te wisselen, daardoor is het vaak ook duurder door de koersen die er worden gehanteerd. Bekijk ook wat er precies wordt geaccepteerd en welke hoeveelheden geld mogelijk zijn om te wisselen. Niet ieder dorpje of gebied werkt met grote bedragen om te wisselen of kun je met een creditcard betalen.

Wil je meer weten over Forex? Je leest er meer over op beleggen.info!