Allereerst super leuk dat je een eigen onderneming wilt starten. Waarschijnlijk loop je over aan ideeën, maar waar moet je precies beginnen? Er komt vaak meer bij kijken dan je wellicht vooraf had gedacht. We helpen je graag, lees wat er bij het openen van een webshop onder andere komt kijken. 

Denk goed na

Zorg dat je goed weet wat je wilt, wat je allemaal moet regelen/doen en hoeveel dit gaat kosten. We geven je graag een aantal voor- en nadelen van een webshop:

Voordelen:

  • Je hoeft niet meteen een fysieke winkelpand te kopen of opslagruimte, je kunt gewoon starten vanuit huis.
  • Je kunt zelf je werktijden indelen + je bepaalt alles zelf

Nadeel:

  • Het balans tussen werk en privé goed houden
  • Het werk is nooit af
  • Let erop dat je niet zomaar in elke gemeente vanuit huis een webshop mag beginnen. 

Bepaal de huisstijl en de naam van je webwinkel + de website

Wanneer je hebt bedacht wat je wilt gaan verkopen is het belangrijk om ook een naam en een huisstijl te (laten) ontwikkelen. Er zijn genoeg template websites waar je je eigen shop kunt inrichten. Geef je dit liever uit handen? Dat kan natuurlijk ook! 

Let er bij het kiezen of verzinnen van een naam op dat de naam niet al door een directe concurrent in gebruik is, dit heeft te maken met merkrechten. Check dit even online! 

Kamer van Koophandel

Wanneer je weet wat je wilt verkopen en wat de naam van je webshop wordt schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel. 

Denk na over het verpakkingsmateriaal

Het verzenden van de artikelen in je webshop is ook iets om goed over na te denken. Is het bijvoorbeeld breekbaar? Zorg er dan voor dat je bubbeltjesplastic gebruikt. Wil je verpakkingen op maat laten maken met een design van je webshop? Laat dan een product verpakking maken en bedrukken bij Bangmaverpakking.