Het is bijzonder eenvoudig om letselschade te claimen. Natuurlijk moet het wel zo zijn dat er ook daadwerkelijk sprake is van verwijtbare letsel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een auto-ongeluk dat door de onvoorzichtigheid van iemand anders veroorzaakt is of de werkgever die het nagelaten heeft om bepaalde veiligheidsmaatregelen op de werkvloer te nemen. Wanneer je de letselschade op een eenvoudige manier wilt claimen, dan is het erg belangrijk om dit te laten doen door een letselschadebureau. Zij nemen het proces van je over en dit geeft jou weer vrijheid om (indien nodig) aan je herstel te werken. Want op dat moment, wanneer je dus letselschade hebt, dan heb je echt wel iets anders aan je hoofd dan juridisch jargon waar je in moet verdiepen. We noemen een aantal voordelen. 

Hoge slagingskans 

Het juridisch letselschadebureau weet de weg te bewandelen en op deze manier wordt de kans groter dat je ook daadwerkelijk op een succesvolle manier je letselschadeschadevergoeding kunt claimen. Wanneer je in een zaak terechtkomt waarbij de tegenpartij het niet eens is met de conclusies die jij en je juridische adviseur getrokken hebben, dan is het bijzonder belangrijk om een gedegen verdediging te hebben van jouw standpunt in de rechtszaal. In de eerste instantie is de bedoeling deze patstelling te voorkomen, maar wanneer het nodig is, dan zal je veel profijt hebben van de juridische begeleiding. 

No cure, no pay 

Er is een groot voordeel verbonden met het in de arm nemen van een juridisch bureau, in vele gevallen werken zij op basis van no cure, no pay. Dit laatste houdt in, dat wanneer het juridisch bureau geen resultaten boekt, dus dat jij niet de letselschadevergoeding toegewezen krijgen, je ook niet hoeft te betalen voor hun juridische diensten. Natuurlijk gaan ze wel eerst je situatie goed bestuderen voordat je aannemen. Ze willen er zeker van zijn dat je echt een hele grote kans maakt dat je de schadeclaim door de rechter (uiteindelijk) toegewezen krijgt.  Wanneer ze er heil in zien, dan nemen ze je zaak aan. De juridische kosten zijn uiteindelijk ingecalculeerd bij de schadeclaim. Daaruit betaal je dan de kosten voor de juridische bijstand. Dus je gaat er uiteindelijk zelf nooit geld hoeven neer te leggen, het geld komt dus van de tegenpartij.